modastiltarzyaşamrenksokak

Wednesday 3 June 2009

YAZMA ŞENLİĞİ




bedri rahmi eyüboğlu nu hepimiz biliriz. özellikle balık figürleri ile tanınır. ayrıca bir yazma ustasıdır. şimdi bu hafta sonu onun başlattığı ve oğlunun devam ettirdiği yazma okulunda yapılan yazmaların sergileneceği bir şenlik yapılıyor. maalesef artık oğluda bu dünyada değil. ben gitmeyi çok istiyorum çünkü aslında mağazalardan aldığımız ve boyunlarımıza doladığımız aksesuarların geleneksel olanları yazlamalar bence. şimdi sizlerle, şenlikle ilgili olarak radikal gazetesinde bu gün çıkan yazıyı paylaşıyorum.

"59. Geleneksel Yazma Şenliği, 6-7 Haziran’da her yıl olduğu gibi bu yıl da Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun evinin bahçesinde düzenlenecek. Artık çok fazla uygulanmayan geleneksel yazma sanatını yaşatan, Eyüboğlu Yazma Atölyesi’nin çalışmaları şenlik kapsamında sergilenecek. Şenlik bu yıl ilk kez Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun oğlu, Mehmet Hamdi Eyüboğlu’nun yokluğunda gerçekleşecek.
Mehmet Eyüboğlu, babasından devraldığı yazma atölyesinin günümüze kadar getirmiş, Anadolu’nun yazma geleneğini sürdüren pek çok öğrenci yetiştirmişti. Yazma atölyesinin ürünü olan çalışmalar Eyüboğlu ailesinin ‘Mavi Kaplumbağa Bahçesi’ olarak anılan bahçesinde sergileniyor. Adres: Bedri Rahmi Eyüboğlu Sokak No:10 Kalamış. (Kültür Sanat)"

No comments:

Post a Comment

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin